Tuesday, December 13, 2011

jalan2 lpaskan tension ver 2

assalamualaikum..if ahad lalu my sis th3b0r3dsha culik saya,mlm isnin my 2nd sis plak culik saya..kami g mkn2 kat sacc mall,pas2 my sis belikan sket brng dapo kat giant n pas2 hnta saya blk ke teratak hostel yg ggrrr..hihi..sangt la suka sbb dpt ketemu sama my nephew n niece - nur maisarah+nur nadhirah n muhamad nur zhafran...




ni sume gmba my niece n nephew yg comel3 belako..hihi..apapon thnx agh sbb bw adk kua mkn2..dpt la release kan tension sket..

Sunday, December 11, 2011

jalan2 lpaskan tension

assalamualaikum..olla sume,arini saya di kidnap by my sis,blogger trkenal aka @th3b0r3dsha http://th3b0r3dsha.blogspot.com/ huhu..masa tido dlm kol 8 a.m td,my sis kol kata nk kidnap saya..mm kelam kabut la juga g mandi n siap2..mula2 msuk keta my beauty niece nur damia tido ngn nyenyaknya...ni gmba nya..


mm mula2 kami dcide nk bekpas kat mn..i told her,anyplace yg convenient utk kita sume..las2 kami ke mid valley megamall..xla g mid pon..g mkn kat rest. area ant the gardens n mid..roti telur+air teh o...brrpp,alhamdulillah kenyang...pas mkn g jenjalan sat amek gamba2..mm bnyk amek gmba guna my sis hp tp nk ltak juga gmba from my hp..


pas amek gmba sume kami pon blk ke my sis house..msuk je keta ingtkan cik mia mau smbung tito..rupanya jus mnum susu sbb kehausan..b4 smpai umh,snggah jap kat giant viva cheras mau beli brng dapo my sis..suka suki cik mia jenjalan bersama makusu nya ni..hehe..ad gak amek gmba time kat giant,but it was in my sis hp..mm pas da beli n belah,kami pon blk umh...smpai2 umh setelah mencuci pampers mia,my sis ingtkan nk titokan dia..bnyk kali juga dia wat mcm ni,kuarkan putingnya n ckp nanak..hihi so cute..cik mia pon temankan makusu stdy sama2..makusu xksah pon,lg suka ad la sbb dpt main ngn mia...mm dia tulis2,baca2..so tiut..pas2 suapkan dia yogurt bluebery ms beli kat giant td..n dia mmg sukakan nya..las2 dlm jam 3.30 my sis n i bw dia msuk bilik n makusu berlakon tido depan mia..mula2 dia kacau gak makusu nya ngn tepuk2 la..huhu..las2 cik mia pon tertido...zzz..makusu pon bangkit slow2 n niat di hati nk stdy la kononnya,las2 cuma bole selak2 notes je..opps lupa nk bgtau utk lunch my sis masak spegheti yg lazat..mia pon mkn spegheti juga...nyum3..
n ptg tu kami gerak amek a.hatta my bro in law yg keja arini n bertolak pulang ke s.alam..b4 blk uitm,kami snggah sat ke pkns..my sis beli sdkit brng keperluan n then kami g dinner kat seksyn 2-gerai mee goreng sotong power..xda la power sngt sbb b4 ni ingtkan mee goreng 2 dimasak skali ngn sotong..rupa2nya mee goreng+sambal sotong je..lgpun dia guna sotong kembang which not my fav sngt..after mkn then kami pon blk kolej...
mm will miss mia again...now i have to concentrate on my stdy since ad 3 test next week - netd+cisco+jepun..
n kna hnta my fyp proposal n CSA projek this friday..all da bes to my self n to my sis,thnx very2 much sbb dpt kurangkan tension saya sket ngn dpt jenjalan n jmpa cik mia comel..hehe

Wednesday, December 7, 2011

olla...

           assalamualaikum..maap la lama sngt xupdate blog ni..skunk ni mcm malas2 nk tulis kat blog,tp utk post ni mcm kena juga update..actually sabtu lalu(3/12/2011)  saya join Program Debat Bahasa Melayu 211 Jam Tanpa Henti  anjuran uitm..

             mula2 join sbb nk tolong kwn yg xcukup lg sorang pendebat..skali total peserta in 1 team should be 4,ktorg br je 3 org...ap g pujuk la ma bes fren cik aina join..masa 1st time perjumpaan ngn opponent ktorg jus tuka2 idea n saya mnta aina je la proceed with 1st rehearsal..then nmpak mcm aina konfiden je nk berdebat..las meeting suh dia je la jd pendebat n let me as simpanan..i xda la lari gitu je..i tulun dia juga cr2 isi yg bernas utk lawan opponent ktorg..
and lastly on da day taraaa,aina jd pendebat yg kedua..
           opps lupa nk bgtau tajuk sidang kami ialah "SISTEM PENDIDIKAN MALAYSIA PEMANGKIN PEMBANGUNAN ANAK2 BANGSA" n we as pembangkang..mm kami nya sidang ialah sidang ke 213 sepatutnya n sidang kami pd 3hb jam 6.00 am- 7.00 am...wow mmg la trsngt awal pg..da la peserta kena mai tmpat kejadia 2 jam awal,so we decide to tido kat surau seroja n kol 3 lbh kami pon manjat tangga menuju ke dewan annex...da smpai kat dewan,tetiba i pulak yg rasa nervous u ollss,padahal jd simpanan je pon..hihi..
         n alhamdulillah,sumenya berjalan lancar n taraaa..da hbis..
                                     gamba pembangkang vs kerajaan..(i yg pakai tdung kuning 2)
             lpas hbis ktorg sume dpt t-shirt,majalah saji,pen,notepad as goodies bag...n of kos paling utama sijil yg sngt berharga,,,

     pas2 kebetulan ad kwn my fren ad mai bawa keta..kami pon trus g bekpas kat rest. nasi lemak cinta sayang..mmg la perut time 2 lapa bngat...lps tu blk kolej n smbung zzzzz..ok la smpai sini je..nnt if ad masa g i update my private blog ni...


daaa..c u again...